Πώς γίνεται ένα κοκτέιλ κλασικό; Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρατήσουν τη φήμη του και προπαντός τα γευστικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει με το κοκτέιλ Chameleon, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης, bartender και ιδιοκτήτης του πετυχημένου μπαρ Holy Spirit στη Γλυφάδα. Πιο συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Bacardi Legacy, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και στην Ελλάδα, συμμετείχε και ο Ξαβιέ Μισαηλίδης, ο οποίος κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση με το κοκτέιλ Chameleon. Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο κοκτέιλ, ιδανικό για να διαδεχθεί ένα καλό γεύμα. Premium Bacardi Superior, εξαιρετικό γαλλικό λικέρ αφροξυλιάς St. Germain, αρωματικά bitters και ένα ιδιαίτερο ιταλικό λικέρ από πεύκο αποτελούν τα συστατικά του. Το πεύκο όπως λέει και ο ίδιος ο Ξαβιέ -φυσικό φίλτρο του νερού- συμβολίζει στο κοκτέιλ το καθημερινό φιλτράρισμα των συναισθημάτων, ίσως ένα από τα πιο βασικά γνωρίσνατα της δουλειάς ενός bartender.


Απλά υλικά που όταν συνδυαστούν αποκαλύπτουν μια άκρως γοητευτική αρωματική και γευστική παλέτα και παράλληλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει το Chameleon επάξια μια θέση στο πάνθεον των διαχρονικών κοκτέιλ μέσα από τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Bacardi Legacy που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση που «ενορχήστρωσε» ο Ξαβιέ Μισαηλίδης στους προκριματικούς για το #projectchameleon ήταν συγκλονιστική, καθώς ακροβατούσε ανάμεσα στα διαφορετικά ανθρώπινα συναισθήματα δίνοντας έτσι εικόνα και μορφή στους ανθρώπους χαμαιλέοντες.


ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ Homme.