Μια πληθωρική κουζίνα χωρίς σύνορα, με αρκετό γαστρονομικό χιούμορ, ψαγμένες πρώτες ύλες, ακραίες αλλά καλοεκτελεσμένες ιδέες που ανανεώνονται συνεχώς και ένα sui generis σεφ ιδιοκτήτη να μην κάθεται ευτυχώς ποτέ στην ησυχία του
Το Food Mafia είναι από εκείνες τις σπάνιες, γι’ αυτό και πολύ ενδιαφέρουσες, περιπτώσεις εστιατορίων που τις επισκιάζουν με κάθε τρόπο και τίμημα ορισμένες φορές οι μαξιμαλιστικές προσωπικότητες των δημιουργών τους. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο πασίγνωστο πλέον εστιατόριο της Γλυφάδας, από κάτω θα βρεις τον chef patron του, Ηλία Σκουλά. Και θα τον βρεις διότι μπορεί ενστικτωδώς κιόλας να τον ψάχνεις. Ο ίδιος ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι ο σταρ της κουζίνας, της σάλας, της κάβας, του μπαρ. Όσες φορές και να τον έχω συναντήσει στο εστιατόριο, δύσκολα μπορώ να μεταβολίσω τους ρυθμούς με τους οποίους μπορεί να μαγειρεύει στην κουζίνα, παράλληλα να έχει δέκα ραντεβού επαγγελματικής φύσεως στην σάλα και ταυτόχρονα να κάθεται μαζί σου και ενώ νομίζεις ότι σε παρακολουθεί αποσβολωμένος, ο ίδιος να οργώνει το μυαλό του με τις επόμενες "προβοκατόρικες" συνταγές που έχει σκαρφιστεί.

Το αντίκτυπο που έχει η προσωπικότητα του, στο άνευ όρων και ορίων φαγητό του Food Mafia, είναι σκανδαλώδες. Έχω την αίσθηση, χωρίς να παίρνω και όρκο, ότι έχουμε να κάνουμε με το μοναδικό μενού εστιατορίου σε αυτό το επίπεδο στην Αθήνα με τόσο συχνές προσθαφαιρέσεις, κρατώντας ασφαλώς σταθερά ορισμένα μεγάλα του χιτ μέσα στα χρόνια που έχουν τορπιλίσει ουκ ολίγους σιελογόνους αδένες. Τα υπέροχα bao bun του για παράδειγμα και η θαυμάσια Σαλάτα του Καίσαρα με τον δικό του τρόπο, έχουν κατεβάσει κόσμο μέχρι και από την Κηφισιά. Και ενώ αρκετές φορές μέσα στα χρόνια του έχει ασκηθεί κριτική για παράτολμες ιδέες θερμιδικών φυσικά μεγατόνων, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει κάποιος ότι ο χρόνος λειτουργεί συνεχώς υπέρ του στο Food Mafia. Τον ωριμάζει μαγειρικά αφού έχει βρεί πλέον και εμπειρικά αν θέλετε, την χρυσή τομή, τιθασεύοντας σε αρκετά πιάτα την υπερβολή του, αφού την ρετουσάρει ευφυώς μέσα στα comfort πλαίσια της.

Ενώ ο ίδιος και η συνέταιρός του Εργίνα Βεντούρη, έχουν ήδη δρομολογήσει διάφορα ενδιαφέροντα γαστρονομικά πρότζεκτ ... Διαβάστε περισσότερα στο www.fnl-guide.com