Το "βάπτισμα του πυρός" για τη μετατροπή των υπαρχόντων καταστημάτων του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα σε "παντοπωλεία" στα οποία θα πωλούνται προϊόντα διατροφής συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, πρόκειται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου

Ήδη έχουν κλείσει τα πρώτα συμβόλαια και τα πρώτα 7 καταστήματα του δικτύου ΘΕΣγάλα της συμπρωτεύουσας πρόκειται λίαν συντόμως να μετατραπούν σε... παντοπωλεία. Τα καταστήματα εκτός από τα γνωστά προϊόντα του συνεταιρισμού θα διαθέτουν αλλαντικά, από μοσχάρι σε πρώτη φάση, όσπρια, ρύζι, άλευρα, παραδοσιακά ζυμαρικά, σαλάτες, λάδι, μπαχαρικά και ροφήματα, μαρμελάδες, σάλτσες, προϊόντα αρτοποιείου, προϊόντα κατάψυξης, πορτοκαλάδα κ.α.

Ελληνικά προϊόντα, τα οποία παράγουν, για λογαριασμό του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, παραγωγοί ανά την Ελλάδα με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες, και τα οποία θα φέρουν το brand ΘΕΣγάλα. Βέβαια κρίσιμος παράγοντας για να βγει και αυτό το στοίχημα στον Συνεταιρισμό, τον οποίο "τρέχει" ο Θανάσης Βακάλης, είναι οι τιμές. Δηλαδή ποια τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθήσει το δίκτυο και αν αυτή η τιμολογιακή πολιτική θα είναι "φιλική" στους καταναλωτές και ανταγωνιστική σε σχέση με τις τιμές που αγοράζουν αντίστοιχα προϊόντα από το παραδοσιακό δίκτυο από το οποίο μέχρι σήμερα κάνουν τις αγορές τους.

Πηγές που τρέχουν το project υποστηρίζουν στο Capital.gr πως οι τιμές θα κινούνται στα επίπεδα των αντίστοιχων τιμών που σήμερα μπορεί να βρει κάποιος στα ράφια ενός παραδοσιακού σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δίκτυο καταστημάτων του ΘΕΣγάλα, το οποίο πιθανότατα θα μετονομαστεί σε ΘΕΣσυν, κάνει γκελ στους καταναλωτές και έχει περάσει το πρώτο τεστ σε μια ευαίσθητη αγορά αυτή του γάλακτος. Η κατανάλωση γάλακτος μέσω του δικτύου ξεπερνά καθημερινά τους 40 τόνους. Επίσης ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου δικτύου έναντι του παραδοσιακού λιανεμπορίου είναι το διευρυμένο ωράριο και η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.


Όπως λένε οι ίδιες πηγές ο Συνεταιρισμός θα είναι ικανοποιημένος αν σε πρώτη φάση η μέση απόδειξη από τα 2,5-3 ευρώ που είναι σήμερα, διπλασιαστεί. Κάτι που θεωρούν εφικτό. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται και στα "εργαλεία" που θα παρέχουν στους καταναλωτές για να κάνουν οι τελευταίοι πιο εύκολη την ζωή τους και ο συνεταιρισμός να κάνει πιο γνωστό το νέο του brand. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα παρέχεται η δυνατότητα διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον μέσω της υπηρεσίας "Tο θες σπίτι σου" με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό, είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.

Όλο το σύστημα παραγγελιών θα είναι κεντρικά διαχειριζόμενο από τον ΘΕΣγάλα. Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, συμπληρώνει εφέτος 5 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτοντας 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στην Αθήνα σήμερα διαθέτει 30 καταστήματα και με την εφαρμογή του νέου πλάνου στοχεύει στη δημιουργία επιπλέον 30, μέσα στο επόμενο έτος, σε γειτονιές που δεν διαθέτουν σημείο πώλησης των προϊόντων ΘΕΣγάλα. Το μέσο ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 120.000 για την περιοχή της Αθήνας και στα 95.000 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη. Η διαφημιστική συμμετοχή αγγίζει το 1-3% ανά δραστηριότητα, η διάρκεια σύμβασης έχει ορισθεί στα 5+5 έτη ενώ παρέχεται και αποκλειστικότητα περιοχής.


Πηγή: capital.gr