Σε μικρές συνεταιριστικές γωνιές με ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών μετατρέπονται τα καταστήματα του ΘΕΣγάλα ενώ ξεκινά και η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων της κατ’ οίκον

Τη νέα γενιά καταστημάτων με την επωνυμία «ΘΕΣγάλασυν» θα αναπτύσσει με τη μέθοδο της δικαιόχρησης και σε πρώτη φάση, θα βρίσκονται παραπλεύρως των ήδη υπαρχόντων σημείων πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων και θα διαθέτουν τρόφιμα, συσκευασμένα και μη. Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, συμπληρώνει πλέον 5 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτει σήμερα 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Στα νέα καταστήματα – παντοπωλεία, όλα τα προϊόντα θα παρασκευάζονται με πρώτη ύλη που θα προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και θα φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα. Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων, συνεχίζεται η διαδικασία για την ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, για τα υπάρχοντα καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με το άνοιγμα των «ΘΕΣγάλα συν» ξεκινάει η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές στον πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλαe-shop. Τα πρώτα «ΘΕΣγάλασυν», ξεκινούν τη λειτουργία τους, προοδευτικά, αυτές τις ημέρες, στην Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο «ΘΕΣγάλασυν» στην συμπρωτεύουσα , με 14 καταστήματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η έναρξη της λειτουργίας των νέων καταστημάτων στην Λάρισα και την Αθήνα. Με την ολοκλήρωση του δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει συνολικά τουλάχιστον 63παντοπωλεια, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτονται σήμερα, με στόχο την επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματα πανελλαδικά.

Τα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν σε πρώτη φάση άνω των 100 κωδικών προϊόντων ενώ οι αυτόματοι πωλητές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως και σήμερα. Τα «ΘΕΣγάλασυν» θα διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ΜολώνΛαβέ της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα,κ.α.


«Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του. Δημιουργούμε ένα νέο δίκτυο καταστημάτων, το «ΘΕΣγάλα συν» και γινόμαστε ουσιαστικά μια «ομπρέλα» διεξόδου στη λιανική πώληση για Έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς, οι οποίοι μέσω του δικτύου των καταστημάτων μας, μπορούν πια να διαθέσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές»,δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης. « .Το μοντέλο ανάπτυξης των αυτόματων πωλητών γάλακτος οι οποίοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν μας έδειξε τον δρόμο και σήμερα έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε συνοδοιπόροι με συνεταιρισμούς και τοπικούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα που συμμερίζονται το όραμα και τις αξίες μας» προσθέτει.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.


Διαβάστε το πρωτότυπο στο insider.gr