Με σήμα κατατεθέν την ασπρόμαυρη ριγέ τέντα και σπεσιαλιτέ το «Sallonika», τσουρέκι λουσμένο με καυτή πραλίνα!
Κατεβαίνοντας την Παύλου Μελά, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το μάτι σου πέφτει σε ένα μικροσκοπικό μαγαζί το οποίο φιλοξενεί μια ολόκληρη μαύρη καντίνα. Η μυρωδιά της ζύμης που ψήνεται θα σε πείσει να κάνεις μια στάση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Τo Jerry’s Foοdtruck είναι η νέα άφιξη για τους λάτρεις του street food. Με μόττο το «Deli street food lovers» και σήμα κατατεθέν την ασπρόμαυρη ριγέ τέντα, το Jerry’s μαρσάρει τις μηχανές, σηκώνει τα μαύρα στόρια του και στήνει το ξύλινο πάσο του καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Όπως κάθε καντίνα που σέβεται τον εαυτό της τα πάντα γίνονται
παρουσία του πελάτη εντός δεκάλεπτου, χρόνος βέβαια που μπορεί να σου
φανεί αιώνας όταν πεινάς. Η γεύση όμως θα σε αποζημιώσει.
Λαχταριστά ντόνατ και φρεσκοφουρνιστά κρουασάν, συνδυασμένα με μια τεράστια ποικιλία από γεμίσεις και επικαλύψεις. Αφράτα hot dog, μια signature pitzza (με «t» γιατί γίνεται σε βάση πίτα), τοστ και φρέσκοι χυμοί το πρωί και τέλος το αγαπημένο «Sallonika», τσουρεκάκι λουσμένο με καυτή πραλίνα (γιατί στη Θεσσαλονίκη το τιμάμε όλο το χρόνο).
Οι ιδιοκτήτες του Jerry’s, Γιάννης Χρηστίδης και Τάσος Γκουζγκούνης (των
αγαπημένων Eri’s donuts στη Τσιμισκή) όταν γνωρίστηκαν ανακάλυψαν
τυχαία πως έχουν έναν μακρινό θείο. Για την ιστορία ο θείος Γεράσιμος
(aka Uncle Jerry), γεννήθηκε το 1921 σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας
Ελλάδας. Από μικρός ασχολήθηκε με τη φάρμα της οικογένειάς του μέχρι τη
στιγμή που άρπαξε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Αμερική.
Ήταν μόλις 19. Έφτασε στη Νέα Υόρκη με ένα μπουλούκι μεταναστών, με μόνο
οδηγό την περιέργεια και την αυτοπεποίθησή του. Με τα λιγοστά χρήματα
που έβγαζε, σύντομα βαρέθηκε το καθημερινό φαγητό που έτρωγε και άρχισε
να πειραματίζεται με ό,τι μπορούσε να αντέξει η τσέπη του. Και κάπως
έτσι βρήκε τη κλίση του. Ξεκίνησε τα ταξίδια σε όλη την Αμερική
ψάχνοντας δουλειά σε τοπικά εστιατόρια. Σε κάθε του στάση ανακάλυπτε
νέες γεύσεις και συνδυασμούς, ώσπου το 1943 έστησε την πρώτη του
καντίνα. Μια καντίνα που πήγε στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη,
έμπλεξε αλλοεθνείς κουζίνες και τάισε πολύ κόσμο στο δρόμο του.
Όπως και ο θείος, έτσι και ο Γιάννης με τον Τάσο έχουν επιμεληθεί μια
λίστα έτοιμων προτάσεων αν είσαι από τους αναποφάσιστους αλλά μπορείς να
ζητήσεις και να δημιουργήσεις οποιοδήποτε γευστικό συνδυασμό με υλικά
όπως το φυστικοβούτυρο, η μόκα και η bitter σοκολάτα μεταξύ άλλων.
Πρωτοδημοσιεύτηκε στο POPAGANDA