Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν από καλό φαγητό και το chocoburger είναι μία ακόμη απόδειξη...

Πρόσφατα διαβάσαμε ένα πολύ επιτυχημένο meme, βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Τι δεν πρέπει να κάνεις, όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα: Να πας στη Θεσσαλονίκη. Και είναι ακριβώς έτσι.

Η πόλη που ανά γωνία βρίσκεις και κάτι σε φαγάδικο, είναι ξακουστή για την κουζίνα της, δικαίως. Τώρα, πρωτοπορεί και με κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία λιχούδηδων και μη. 

To ChocoBurger είναι το πρώτο γλυκό burger από donut.

Για την ακρίβεια είναι ένα χειροποίητο, αφράτο, κομμένο στη μέση, donut που περιέχει ένα επίσης χειροποίητο «μπιφτέκι» σοκολάτας από κακάο, μπισκότα, γάλα κα. Συνήθως σερβίρεται με κρέμα βανίλια και μαρμελάδα φράουλα.


Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Jerrys Foodtruck Γιάννη Χρηστίδη και Τάσο Γκουζγκούνη (με τον δεύτερο να είναι και ο εμπνευστής του ChocoBurger), ο κόσμος συχνά το ζητάει με προσθήκη πραλίνας μπουένο ή λευκής σοκολάτας. Όσο για το μπιφτέκι σοκολάτας, πριν τοποθετηθεί μέσα στο donut, «βουτάει» μέσα σε τρούφα, μπισκότο τριμμένο, αμύγδαλα, ινδοκάρυδο ή ακόμη και oreo, ανάλογα με τις «ορέξεις» του κάθε πελάτη.

Η απόλυτη customized θεσσαλονικιώτικη αμερικανιά στο μεταξύ, έχει τεράστια ζήτηση κυρίως για τρεις λόγους. Είναι πρωτότυπη, πεντανόστιμη και παραδόξως οικονομική.

«Η αγορά είναι περίεργη, αλλά όχι με το ποιοτικό φαγητό που έχει φυσιολογική τιμή. Οι πελάτες και ειδικά η νεολαία δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αρκεί ό,τι πληρώσουν να είναι αυτό που περιμένουν, ίσως και καλύτερο. Το Jerrys Foodtruck είναι μία κατηγορία από μόνο του, με τις παραμετροποιήσεις που έχει κάνει, όπως και με τις θεσσαλονικιώτικες προσθήκες και προσαρμογές -τις αντίστοιχες ετοιμάζουμε σε Αθήνα και Κύπρο-, δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός, αλλά χώρος για εμάς», επισημαίνει ο Γιάννης Χρηστίδης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μαγαζί που πριν λίγες ήμερες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, πρόσφατα έκανε μία αναγνωριστική επίσκεψη στην Αθήνα μέσω του Thessaloniki Food Festival στην Πλατεία Κοτζιά.

Για το ChocoBurger και συγκεκριμένα το Jerrys Foodtruck εκκρεμούν λοιπόν, σχέδια «επέκτασης» σε Αθήνα και Κύπρο. Aν κρίνουμε από τον κόσμο που περιμένει καθημερινά να δοκιμάσει αυτό και ένα σωρό ακόμη λιχουδιές με βάση το donut και το τσουρέκι, θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα.


Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Reader.gr