Στη Θεσσαλονίκη έλειπε ένα μέρος για γλυκά. Γλυκά που να ξεχωρίζουν από τις κλασικές γεύσεις, τις οποίες αγαπούν και έχουν συνηθίσει να αγαπούν οι Θεσσαλονικείς

Το donut πέρασε από πολλά στάδια και πολλά μαγαζιά άνοιξαν και έκλεισαν αφήνοντάς μας την ανάγκη για «καλό» donut και κατ’ επέκταση γλυκό. Πέρα από το Eris Donuts, όμως, που επάξια κρατιέται ακόμη στην Τσιμισκή, χρειαζόμασταν και κάτι άλλο… κάτι που θα καταπλήξει τους ουρανίσκους μας!

Πριν από σχεδόν 2 χρόνια ήρθε ένας κύριος, με πιασάρικο όνομα, στο κέντρο της πόλης. Το όνομά του σε τραβούσε να το Googlάρεις, να δεις έχει παρελθόν; Σίγουρα είχε μέλλον. Τον Νοέμβριο του 2016, το Jerrys Foodtruck ξεκίνησε ως η πρώτη καντίνα με Finger Food (και γενικά φαγητό) μέσα στην πόλη και μάλιστα στο κέντρο της. Από τότε μέχρι σήμερα, η ποικιλία συνεχίζει να αυξάνεται με την ποιότητα να παραμένει ίδια: Άριστη.

Σταδιακά το μενού μεγάλωσε, νέες προσθήκες μας εντυπωσίαζαν με τις φωτογραφίες τους στα Social Media του Jerrys, ώσπου η δοκιμή τους μας αντάμειβε κάθε φορά. Το ένα, ήταν καλύτερο από το άλλο! Και είναι. Και θα είναι… Σε όλο αυτό, παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο και τα χαμόγελα των παιδιών, της ομάδας του Jerrys.

Πριν θυμηθούμε, όμως, εμείς που αγαπάμε το Jerrys  πόσο ερωτευμένοι μπορεί να είμαστε με τα γλυκά τους, ας δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς που δεν τα γνωρίζουν να μαγευτούν από τα λόγια ενός από τους δύο εγκεφάλους, του Γιάννη.


Πώς ξεκινήσατε;

Αρχές του 2016 ξεκινήσαμε τις πρώτες συζητήσεις για το πώς θα εξελιχθεί το custom donut που από το 2012 λάτρευαν στο Eris Donuts (το οποίο ακόμα τρέχει στην Τσιμισκή 124). Τον Ιούνιο του 2016, με ένα mojito στο χέρι και με δυο σαμπρέλες μέσα στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής, στήσαμε το concept. Σε 2 μήνες το business plan ήταν έτοιμο. Νοέμβριο του 2016 ανοίξαμε!! Το όνομα Jerrys προέρχεται από τον κοινό μας θείο Γεράσιμο (Uncle Jerry) που είχε καντίνα στην Αμερική και μετά κατέφθασε στην Ευρώπη με hot dogs και donuts. Εμείς, προς τιμήν του, «κουμπώσαμε» την καντίνα του στην Παύλου Μελά 44 και μετά από περίπου 1 χρόνο τρελής αγάπης από τους Σαλονικιούς μας (και όχι μόνο), ανοίξαμε το 2ο Jerrys στο ONE Salonica.

Σκοπεύετε να επεκταθείτε κι άλλο; Θα πάτε Αθήνα;

Από την αρχή ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι με το concept μας που έχουμε στήσει έτσι το Jerrys ώστε να μπορεί να επεκταθεί παντού! Άλλωστε, είμαστε ένα Food Truck! Η Αθήνα είναι μέσα στα σχέδιά μας φυσικά, όπως και η Κύπρος, αφού οι Κύπριοι είναι από τους πιο φανατικούς θαυμαστές μας!

Και ποια είναι τα αγαπημένα γλυκά του κόσμου;

Έχουμε ενθουσιαστεί με την ανταπόκριση του κόσμου στα γλυκά Burgers μας, τα οποία φτιάχνονται με ζύμη donut και είναι σκέτο κλάμα! Best sellers των sweet burgers είναι το Strawburger (κρέμα μπισκότου, σοκολάτα και φράουλες) και το ChocoBurger (λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα φράουλα και ένα τρελό μπιφτέκι σοκολάτας). Το Tsourekaki (κομματάκια τσουρεκιού λουσμένα με ζεστές πραλίνες) από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας μας κρατάει δυνατά την πρώτη θέση των «τσιμπητών» επιλογών, ενώ ακολουθούν πολύ δυνατά τα Jerrys Balls (αχνισμένα ντονατσομπαλάκια έτοιμα να τα γεμίσεις με τις πραλινοσύριγγες και να τα βουτήξεις σε κουπάκια από κρέμες, μαρμελάδες και πραλίνες). Μας χαροποιεί, επίσης, τρελά το γεγονός ότι πολλές παρέες διαλέγουν τα Sweet Boxes μας ώστε να έχουν μία ποικιλία από αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε.


Αν δεν είστε σε δίαιτα ή διατροφή, γιατί αν είστε δε θέλω να είμαι εγώ αυτή που θα σας βάλει σε πειρασμό να τη χαλάσετε, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τη Facebook page αλλά και το Instagram account του Jerrys Foodtruck και είναι βέβαιο ότι θα γίνει η νέα σας αγαπημένη καθημερινή συνήθεια. Εγώ πάντως δεν τις χορταίνω (στην κυριολεξία!)!


Πρωτοδημοσιεύτηκε στο All4Z