Τη θερμίδα πολλοί εμίσησαν, το παγωτό ουδείς! Σωστά; Μάλλον σωστά...

Καθώς μπαίνει η Άνοιξη, η ανάγκη του ουρανίσκου για παγωτό γίνεται όλο και πιο έντονη χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιοι δεν το προτιμούν κι όλο το χρόνο. Η μόδα που φέρνει τάσεις σε όλους τους τομείς άρα και στη γαστρονομία, έχει φέρει τα τελευταία χρόνια μια νέα εποχή και στο παγωτό με το ice-cream roll να κατακτά τις καρδιές όλων ανά τον πλανήτη.


Τι είναι: Το παγωτό αυτό δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη το 2009. Από το 2012 και μετά, με τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να το λατρεύουν πρώτοι, άρχισε να γίνεται δημοφιλές σε ολοένα και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για είδος παγωτού το οποίο φτιάχνεται μπροστά σου, αφού παραγγείλεις τα υλικά της αρεσκείας σου με φρέσκο γάλα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα κι ότι άλλο θελήσεις! Τα υλικά τοποθετούνται σε μία ψυχόμενη πλάκα, τεμαχίζονται και αναμειγνύονται με ειδικές σπάτουλες, αποδίδοντας το παγωτό σε μορφή λεπτών και λαχταριστών κυλίνδρων.


Πού θα το βρεις στην Αθήνα: Το ξεχωριστό αυτό είδος παγωτού, στην Αθήνα το βρίσκουμε στις περιοχές της Γλυφάδας και του Μοναστηρακίου από τα καταστήματα «IceRoll». Εκτός Αττικής, υπάρχουν άλλα δύο λαχταριστά καταστήματα στη Λάρισα και τη Ρόδο. Εκεί, μπορεί κανείς να βρει υλικά άριστης ποιότητας για το ice cream roll του, έχοντας τη δυνατότητα άπειρων συνδυασμών. Μπορεί να απολαύσει ice cream roll μπουγάτσα, black forest, σουφλέ σοκολάτας, cheesecake και πολλά ακόμα. Για τη Σαρακοστή και όλους όσοι νηστεύουν δε θα μπορούσε να λείπει και η νηστίσιμη πρόταση, το ice cream roll χαλβάς από γάλα καρύδας, χαλβά, ταχίνι και μέλι. Φυσικά, υπάρχουν και vegan επιλογές καθώς επίσης και η δυνατότητα προσθήκης αλκοόλ στην παρασκευή για ένα υπέροχο ice cream roll cocktail! Την επιμέλεια των βάσεων αλλά και των προτάσεων έχει ο Pastry Chef Νικόλας Νικολακόπουλος. Δεν είναι τυχαίο πως το «IceRoll» στα Estia Awards 2020 απέσπασε δύο βραβεία: GOLD στην κατηγορία BEST IN ICE CREAM και SILVER στην κατηγορία TRENDS & INNOVATION. Επισκεφτείτε σύντομα ένα από τα καταστήματα και καλή απόλαυση! Διαβάστε το πρωτότυπο στο MAXMAG